Over Woordenweb

Op zoek naar een manier om de woordenschat van uw leerlingen verder uit te breiden? Met Woordenweb kunnen leerlingen uit groep 5 tot en met 8 van het basisonderwijs en leerjaar 1 en 2 van het voortgezet onderwijs op hun eigen niveau een spannend spel spelen en tegelijkertijd werken aan hun woordenschat. Leuk én leerzaam!

Woordenweb is geschikt voor de hele klas als leuk extraatje naast de lessen, maar ook uitstekend in te zetten als materiaal voor die paar leerlingen die wat extra oefening nodig hebben. Ook voor leerlingen die juist snel klaar zijn met de reguliere lesstof is Woordenweb een ideale tijdsbesteding. Omdat u zelf kiest op welk niveau een leerling speelt, is Woordenweb geschikt voor elke leerling.

Hoe werkt het?
Elk spel start in het doolhof, het overzichtspunt waarin de leerling het te spelen level kiest. Gedurende het schooljaar doorloopt de leerling het hele doolhof, en dus alle levels. In elk level speelt de leerling het spel Wie kent Woordenschat. Dit is een spel waarin leerlingen in de vorm van een quiz oefenen met een set woorden. Doen ze dit goed, dan gaan ze door naar het volgende niveau met de volgende set woorden. Als een leerling een aantal niveaus goed heeft gespeeld, dan komt het eindspel van dat level in zicht (in het doolhof te herkennen als monster): Woordschieter. Dit is een spel waarbij de woorden van de vorige levels worden herhaald en op een speelse manier worden getoetst. Doet een leerling dit goed, dan komt zijn/haar naam op een topscorelijst op Woordenweb te staan. Na een voldoende score bij het spel Woordschieter gaat een leerling door met het volgende level.

Met Woordenweb kan gespeeld worden met ruim duizend schooltaalwoorden. Deze woorden zijn afkomstig uit Het Posterproject. Dit is een programma waarbij wekelijks een aantal woorden centraal staan met behulp van kleurige posters in de klas. De leerlingen oefenen de woorden van die week met invuloefeningen en leuke spelletjes in een werkschrift. Werkt u met Het Posterproject, dan kunt u uw leerlingen op Woordenweb laten oefenen met de poster waar u mee bezig bent. De nummers in het doolhof komen overeen met de nummers op de posters. Wilt u Woordenweb gebruiken en werkt u niet met Het Posterproject? Dan kunt u uw leerlingen het beste laten beginnen met niveau 1 (ongeacht in welke groep of leerjaar zij zitten).

Meer informatie over Het Posterproject

 

Woordenweb voor nieuwkomers

Voor nieuwkomers is niet alleen het aanleren van basiswoorden belangrijk, maar ook schooltaalwoorden moeten ze kunnen begrijpen en gebruiken. Lees meer hierover in de handleiding 'Woordenschatuitbreiding met nieuwkomers? Ga ook aan de slag met schooltaalwoorden!'

 

Nieuwsgierig geworden?
U kunt gratis en vrijblijvend een proeflicentie aanvragen. Hiermee heeft u 3 maanden lang toegang tot Woordenweb. De toegang verloopt automatisch, dus u zit nooit onbedoeld aan een licentie vast.

Een jaarlicentie voor Woordenweb kost € 99 per 25 leerlingaccounts. Bijbestellen gedurende uw jaarlicentie is ook mogelijk; u betaalt dan per kwartaal (afgerond in uw voordeel).