Meest gestelde vragen

Kan een docent instellen waar een leerling in het doolhof moet beginnen?
Ja, binnen een spel zijn verschillende punten waarop je kunt beginnen. Je kunt tijdens het toevoegen van een leerling kiezen voor het gewenste niveau, project en onderdeel van het project. Dit kan ook gewijzigd worden als de leerling al is toegevoegd; kies er dan voor om de leerlinggegevens te bewerken. Het uiteindelijke doel is wel altijd om het hele spel te spelen. De volgorde is daarbij van minder belang.

Kan een docent een leerling een bepaald onderdeel opnieuw laten doen?
Ja, een leerling kan elk onderdeel van een spel steeds opnieuw spelen.

Kan een docent ergens de resultaten van leerlingen bekijken?
Ja, als u als docent inlogt in het beheer van Woordenweb, dan kunt u daar de resultaten van uw leerlingen inzien (klik op het vergrootglas achter de leerlinggegevens).

Kan een docent inzien welke woorden in de verschillende niveaus worden behandeld?
Ja, de docent kan na inloggen op het tabblad 'woordenboek' klikken. Hier kan hij de verschillende woorden filteren op het niveau en de posterprojecten.

Waarom zijn er 'gewone vragen' opgenomen, die niets met woordenschat te maken hebben?
Ter afwisseling van de vragen over woordenschat zijn ook kennisvragen opgenomen. Hiermee is het spel wat meer gevarieerd. Deze vragen wegen overigens minder zwaar mee in de eindscore. Tip: laat uw leerlingen de antwoorden opzoeken op internet.

Kunnen meerdere leerlingen één gebruikersnaam en wachtwoord gebruiken?
Nee, elke individuele leerling heeft een eigen gebruikersnaam en wachtwoord nodig. Binnen een account worden de scores en de locatie in het spel onthouden.

Hoe zit het met het aantal accounts: vallen hier ook docenten onder?
Nee, het aantal accounts dat u tot uw beschikking heeft (standaard zijn dat er 25) kunnen allemaal gevuld worden door leerlingen. Docenten worden dus niet meeberekend in het aantal accounts dat u tot uw beschikking heeft.

Waarom de nummering in niveau van 1 tot 4?
Hiervoor is gekozen om een brug te creëren tussen groep 7 en 8 van het primair onderwijs (niveau 1 en 2) en leerjaar 1 en 2 van het voortgezet onderwijs (niveau 3 en 4). Het sterretje staat voor een niveau dat binnenkort wordt toegevoegd.

Wordt mijn licentie na één jaar automatisch verlengd?
Nee, indien u geen actie onderneemt, verloopt de licentie. U krijgt voordat de licentie verloopt een herinneringsmail. U kunt eenvoudig zelf verlengen door in te loggen en onder het tabblad ‘Licentie’ een aanvraag te doen. U kunt tussentijds ook accounts bijbestellen.Mocht uw licentie al verlopen zijn, dan kunt u verlengen door een e-mail te sturen aan woordenweb@cedgroep.nl.